[AUDIO] Începe campania de vaccinare antigripală. Judeţul Caraş-Severin a primit 4.000 de doze

Judeţul Caraş-Severin a primit prima tranşă de vaccin antigripal, 4.000 de doze. Direcţia de Sănătate Publică a solicitat Ministerului Sănătăţii aproximativ 37.000 de doze, conform cartografierii populaţiei. Diferenţa va ajunge în cabinetele medicilor la jumătatea lunii viitoare şi în noiembrie.

Vor fi imunizate cu prioritate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special bolile respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, precum și gravide, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății și a Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor.

Campania se va derula prin cabinetele medicilor de familie și în unități sanitare cu paturi. Având în vedere situația actuală epidemiologică, Ministerul Sănătății recomandă populației care nu intră în categoria de risc ridicat de îmbolnăvire să achiziționeze vaccinul în vederea imunizării. De asemenea, ministerul de resort solicită unităților farmaceutice să se aprovizioneze din timp cu vaccin gripal.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin, Daniel Botgros:

Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 3 milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă faţă de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Deşi în această perioadă ne focusăm acţiunile în lupta cu noul coronavirus, anul acesta am reuşit distribuţia din timp, fără sincope de aprovizionare, a vaccinului gripal pentru demararea imunizării. Avem posibilitatea creşterii cantităţii de vaccin până la 4 milioane de doze, în funcţie de evoluţia epidemiologică şi cerere“, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

De același autor

Related Articles