În mare parte din localităţile Banatului de Munte funcţionează Alianţa Pro Caraş-Severin, formată din PSD, Pro România şi ALDE. Ne-am unit candidaţii din dorinţa de a face bine, a spus într-o conferinţă de presă prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu. Despre alianţă a vorbit şi candidatul la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu: „Sprijinit de Sorin Grindeanu şi de Victor Ponta am reuşit ca în judeţul Caraş-Severin pentru Consiliul Judeţean să facem această alianţă care susţine un candidat la preşedinţia Consiliul Judeţean şi are o listă comună. Şi în mare parte din localităţile judeţului nostru avem candidaţi comuni şi liste comune”.

Candidatul PMP Caraş-Severin pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, Ionuţ Popovici, consideră că transportul pe Dunăre poate fi extins pentru a contribui la dezvoltarea judeţului. Transformarea portului de de la Moldova Nouă într-un punct de trecere a frontierei cu bacul este un mare plus pentru turiştii din ambele ţări. Pentru o simplă plimbare ori pentru a cunoaşte mai bine locurile şi istoria celor două ţări, un astfel de acces pe fluviul Dunărea este esenţial, a afirmat Ionuţ Popovici.

Candidatul PNL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca, a fost în ultimele zile, alături de Ioan Popa, pe străzile din Reşiţa. Au bătut împreună cele două mari bulevarde ale Govândariului, au luat la pas străduţele celor patru microraioane şi au discutat cu oamenii. Pentru că vrea un Caraş-Severin care să se dezvolte cu fonduri europene, Romeo Dunca a observat cum, la Reşiţa, banii europeni sunt atraşi şi folosiţi eficienţ se arată într-un comunicat de presă al stafului de campanie liberal.

Europarlamentarul Dacian Cioloş, copreşedinte al Alianţei USR Pluş a fost prezent la sfârşitul săptămânii trecute, la Reşiţa. El a spus într-o conferinţă de presă că în perioada următoare va fi nevoie de oameni care să facă proiecte europene, iar Alianţa are acei oameni: „Noi am elaborat la nivel naţional nişte idei care pot fi aplicate în fiecare comunitate locală. În jurul acestora candidaţii noştri îşi construiesc proiectele lor de candidaţi la Primărie sau la Consiliul Local pentru că foarte multe proiecte de investiţii ţin şi de infrastructură şi de canalizare, apă şi de investiţii în şcoli şi în spitale sau punerea în valoare a resurselor naturale sau atragerea investitorilor necesită şi o implicare a aleşilor locali”.