Pentru a marca Ziua Pompierilor din România, sărbătorită în fiecare an la data de 13 septembrie, cadrele ISU Mehedinți au desfășurat o campanie de donare de sânge, în semn de solidaritate față de semenii aflați în suferință.

Prin acest demers s-a dorit redarea speranței acelor persoane, care încearcă să depășească toate piedicile, pentru a ieși învingătoare din lupta pentru viață. Totodată, acțiunea e menită să devină un ecou pentru toți cetățenii, iar aceștia să conștientizeze faptul că, prin simpla prezență la centrele zonale de transfuzie, au șansa nu numai de a-i salva pe ceilalți, dar și de a-și proteja propria viață, donarea de sânge fiind benefică atât pentru primitor, cât și pentru donator.

Acțiunea s-a desfășurat în cadrul campaniei naționale “SALVATORII DONEAZĂ PENTRU VIAȚĂ”, organizată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, împreună cu Institutul Național de Hematologie Transfuzională.

Pentru pompierii mehedinţeni viața are prioritate, iar acțiunile de donare de sânge vor continua și săptămâna viitoare, când în Centrul de Transfuzie Sanguină din Drobeta Turnu Severin vor fi prezenți și voluntarii ISU Mehedinți.

Salvatorii mehedințeni rămân mobilizați, fiind gata oricând pentru a răspunde nevoilor semenilor, mai ales atunci când pot oferi “DARUL VIEȚII”.