[FOTO-AUDIO] Vizită guvernamentală la nivel înalt în stațiunea de pe Valea Cernei!

O delegație a Guvernului României, condusă de premierul Ludovic Orban, s-a aflat astăzi în stațiunea Băile Herculane, unde s-a întâlnit cu mediul de afaceri de pe Valea Almăjului, Valea Timișului și Valea Cernei. Din delegația guvernamentală au mai făcut parte ministrul afacerilor interne – Marcel Vela, ministrul economiei – Virgil Popescu, ministrul Transporturilor – Lucian Bode, președintele director general al Transgaz – Ion Steriu.

La întâlnire au participat investitori în domeniul turismului – HORECA, dar și în alte domenii de activitate din întreaga zonă, tema principală a întâlnirii fiind investițiile Guvernului în extinderea rețelei de gaze naturale în județele Mehedinți și Caraș-Severin, precum și modernizarea drumurilor naționale și europene din această parte a țării.

În intervenția sa, premierul Ludovic Orban a precizat că a fost adoptată hotărârea de guvern care prevede declararea tronsonului rețelei de gaze naturale Prunișor – Turnu Severin – Băile Herculane – Jupa ca tronson de importanță strategică națională, pentru care a fost realizat studiul de prefezabilitate și urmează realizarea studiului de fezabilitate și proiectul tehnic al investiției.

De asemenea, primul ministru Ludovic Orban a făcut referire și la drumul Băile Herculane – Câmpul lui Neag, la care lucrările stagnează de foarte mulți ani!

Ministrul Transporturilor – Lucian Bode a făcut o prezentare a lucrărilor care se află în execuție pe linia infrastructurii rutiere, dar și modul în care Guvernul privește în următorii 10 ani acest domeniu, care va fi coloana vertebrală de dezvoltare a țării noastre.

Totodată, ministrul Transporturilor a precizat stadiul realizării tronsonului de cale ferată Calafat – Craiova – Turnu Severin – Orșova – Băile Herculane – Timișoara – Arad.

Ministrul Economiei a evidențiat faptul că stațiunea Băile Herculane se află în atenția Guvernului, iar în următorii patru ani va fi alocată suma de 100 de milioane de EURO pentru dezvoltarea turstică a stațiunii de pe Valea Cernei.

O investiție amplă care se realizează în această zonă de către Guvernul României o reprezintă extinderea rețelei de gaze naturale de la Prunișor – județul Mehedinți până la Jupa, în județul Caraș-Severin. Din echipa guvernamentală care s-a aflat la Herculane a făcut parte și președintele director general al Transgaz – Ion Steriu, care a prezentat stadiul în care se află derularea acestui proiect, precizând că fără un parteneriat între Transgaz și unitățile administrativ teritoriale traversate de acest tronson de gaze naturale lucrările nu pot avansa repede.

Din stațiunea de pe Valea Cernei, delegația guvernamentală s-a deplasat în județul Mehedinți, fiind așteptată la Orșova și Drobeta Turnu Severin.

Paul-Sever SMADU

Cele mai citite

Related Articles