În ședința de astăzi a Comitetului Județean pentru Situațiii de Urgență, în sistem on–line, a fost emisă Hotărârea  privind  aprobarea scenariului în care va funcționa, începând din data de 14 septembrie,  fiecare unitate de învățământ din cele 600 existente la nivelul județului Timiș – școli și grădinițe. Această hotârăre are la bază propunerea Inspectoratului Școlar al Județului Timiș și avizul Direcției de Sănătate Publică Timiș, făcută în urma analizei situației epidemiologice existente la nivelul județului. Trebuie menționat că propunerea ISJ Timiș a fost luată în urma hotărârilor Consiliilor de Administrație ale fiecărei unități de învățâmânt, adoptate în funcție de situația epidemiologică de la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale, spațiile de învățâmânt, numărul cadrelor didactice etc.

Conform Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență,  în județul Timiș, un număr de 348 de școli și grădinițe vor începe anul școlar în scenariul verde, un număr de 251 școli și grădinițe vor începe școala în scenariul galben și o singura școală va începe în scenariul roșu. În municipiul Timișoara 29 școli și grădinițe vor începe anul școlar în scenariul verde, 96 în scenariul galben și 1 în scenariul roșu.

În scenariul roșu cu desfășurarea cursurilor complet on-line – va funcționa Centrul de Resurse și Asistență Educațională Speranța din Timișoara, unde nu s-au finalizat lucrările de reabilitare a claselor.

La nivelul municipiului Lugoj toate cele 31 de unuități – școli și grădinițe – vor începe anul școlar în scenariul galben.

În ceea ce privește orașele din județul Timiș:

  • la Buziaș toate școlile și grădinițele încep anul școlar în scenariul verde,
  • la Ciacova, la fel, toate încep în scenariul verde.
  • la Deta 3 unități școlare încep anul școlar în scenariul verde și două în scenariul galben,
  •  la Făget vor funcționa 9 unități școlare în scenariul  verde și 6 în scenariul galben
  • la Jimbolia, trei unități scolare vor funcționa în scenariul verde și 2 în scenariul galben
  • la Recaș 7 unități școlare vor începe anul școlar  în scenariul verde și una în scenariul galben
  • la Sânnicolau Mare – 3 unități școlare vor începe anul școlar în scenariul verde și 6 în scenariul galben

În mediul rural, 277 școli și grădinițe din județul Timiș  vor începe anul școlar în scenariul  verde și 107 în scenariul galben.

  • Scenariul verde presupune desfășurarea cursurilor cu prezența elevilor la școală
  • Scenariul galben presupune desfășurarea cursurilor cu prezența parțial fizică a elevilor la cursuri, cu excepția claselor VIII și XII.
  • Scenariul roșu presupune desfășurarea cursurilor on line

 Prevederile Hotărârii CJSU devin obligatorii începând cu data de  14 septembrie  2020, iar o dată la 7 zile Comitetul Județean pentru Situații de Urgența reevaluează situația unităților de Învățământ din judeţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.