Scenariu Roşu pentru Şcoala Gimnazială Bolvaşniţa; elevii încep cursurile fără tablete

În cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţã Caraş-Severin, de luni, 7 septembrie, au fost anunţate primele scenarii propuse de către unităţile scolare din judet în ceea ce priveşte începerea noului an şcolar.

În acest moment, o singură şcoală este propusă pentru scenariul roşu din cauza situaţiei epidemiologice, şi anume Şcoala Gimnazială Bolvaşniţa.

“Noi încercăm să fim pregătiţi pentru toate cele trei scenarii. Ne aşteptam să putem începe şcoala, şi eram pregătiţi să începem după scenariul verde. Clasele au fost igienizate, am achiziţionat produse pentru dezinfectare, produse pentru curăţenie, înă, datorită situaţiei se pare că nu vom începe după acest scenariu. Încă nu stim exact care este scenariul, aşteptăm o nouă evaluare din partea autorităţilor judeţene, când va fi reevaluată situaţia epidemiologică la zi,” a declarat pentru postul nostru de radio, direcorul Şcolii Gimnaziale din Bolvaşniţa, Ana-Alina Cocârţeu.

Ana-Alina Cocârţeu a mai spus că, unitatea de învăţământ a facut o solicitare către autorităţile locale pentru aciziţia de tablete.

Există o hotărâre de consiliu local din luna mai pentru achiziţionarea de tablete în vederea desfăşurării cursurilor online, însă, acestea nu au fost achiziţionate. Zilele acestea am făcut o nouă adresă prin care am solicitat achiziţionarea de tablete pentru toţi elevii şcolii. Şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin a înaintat o adresă către Ministerul Educaţiei în acest sens,” a mai spus Ana-Alina Cocârţeu

În acest moment, pentru a asigura accesul tuturor elevilor la cursurile online, mai este nevoie de 63 de tablete.

Cele mai citite

Related Articles