[UPDATE] [AUDIO] Alte zeci de flacoane cu substanţe chimice au fost descoperite abandonate în judeţul Arad

pericol chimic12 februarie 2014

ora 19

Alte zeci de flacoane cu substanţe chimice au fost descoperite în această după-amiază, abandonate în apropiere de DN7, în judeţul Arad, ne-a informat corespondentul nostru Ioan Suciu. Autorităţile cred că acestea au fost lăsate acolo de aceleaşi persoane care au abandonat deşeuri de acest fel şi lângă Lipova. Flacoanele cu substanţe chimice au fost descoperite de localnici între localităţile Conop şi Bârzava, pe un drum agricol. În cursul serii de ieri au mai fost descoperite peste 300 de recipiente în care se aflau substanţe chimice specifice de laborator.

ora 12

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Arad s-a sesizat din oficiu în legătură cu deşeurile periculoase găsite abandonate lângă Lipova, dosarul fiind trimis la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad. Între timp, flacoanele vor fi transportate la Timişoara, unde vor fi distruse de o firmă specializată.

11 februarie 2014

La serviciul de urgenţă 112 a fost primit în această seară un apel telefonic prin care a fost anunţat faptul ca pe un drum forestier, situat la 50 de metri de drumul naţional, un miros greu şi înţepător provine de la mai multe sticle din plastic abandonate. La faţa locului s-a deplasat echipajul specializat în Cercetare Chimică, Bacteorologică şi nucleară  al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenţă Arad. Cu amănunte purtătorul de cuvant al ISUJ Arad, Cpt George Pleşca :

Cele mai citite

Related Articles