Mobilizare de forțe în Parcul Național Semenic – Cheile Carașului!

Reprezentanții Salvamont Caraș-Severin au reușit să-i salveze viața unei femei care s-a accidentat grav ieri, în jurul orei 15.00, în proximitatea Poienii Prolaz.

Aceasta a alunecat de pe potecă și a căzut în gol aproximativ 5 metri. În urma impactului femeia în vârstă de 46 de ani din Lugoj nu s-a mai putut mișca din cauza unei fracturi la coloană.

În sprijinul celor de la Salvamont au venit și forțe de la ISU Caraș-Severin dar și de la Inspectoratul Județean de Poliție, operațiunea de salvare fiind una dificilă.

Toate forțele implicate s-au mobilizat rapid și femeia a fost transportată cu elicopterul Smurd la Spitalul Județean din Timișoara. Starea de sănătate a persoanei accidentate este stabilă, dar în urma impactului, femeia s-a ales și cu o fractură toracală, din această cauză a rămas internată pentru a beneficia de îngrijiri medicale.

Aceasta a făcut parte dintr-un grup de turiști format din 5 persoane iar apelul a venit prin dispeceratul Salvamont.

Salvatorii montani sfătuiesc pe această cale turiștii dornici de drumeț ii să fie echipați adecvat și să nu se avânte pe trasee dificile dacă nu au o pregătire fizică adecvată. Cei care întâmpină probleme sunt rugați să sune la 112 sau să tasteze salvamont, apelul fiind redirecționat către salvatorii montani din zona respectivă.