Mobilizare de forțe în Parcul Național Semenic – Cheile Carașului!

Reprezentanții Salvamont Caraș-Severin au reușit să-i salveze viața unei femei care s-a accidentat grav ieri, în jurul orei 15.00, în proximitatea Poienii Prolaz.

Aceasta a alunecat de pe potecă și a căzut în gol aproximativ 5 metri. În urma impactului femeia în vârstă de 46 de ani din Lugoj nu s-a mai putut mișca din cauza unei fracturi la coloană.

În sprijinul celor de la Salvamont au venit și forțe de la ISU Caraș-Severin dar și de la Inspectoratul Județean de Poliție, operațiunea de salvare fiind una dificilă.

Toate forțele implicate s-au mobilizat rapid și femeia a fost transportată cu elicopterul Smurd la Spitalul Județean din Timișoara. Starea de sănătate a persoanei accidentate este stabilă, dar în urma impactului, femeia s-a ales și cu o fractură toracală, din această cauză a rămas internată pentru a beneficia de îngrijiri medicale.

Aceasta a făcut parte dintr-un grup de turiști format din 5 persoane iar apelul a venit prin dispeceratul Salvamont.

Salvatorii montani sfătuiesc pe această cale turiștii dornici de drumeț ii să fie echipați adecvat și să nu se avânte pe trasee dificile dacă nu au o pregătire fizică adecvată. Cei care întâmpină probleme sunt rugați să sune la 112 sau să tasteze salvamont, apelul fiind redirecționat către salvatorii montani din zona respectivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.