Asociația Locus, organizația non guvernamentală care are ca scop salvarea și promovarea patrimoniului cultural, arhitectural, urbanistic și natural de pe teritoriul României lansa anul trecut o campanie de salvare a clădirii Băile Neptun din stațiunea Băile Herculane.

Herculane Project s-a bucurat atunci de susținerea societății civile, a mai multor organizații dar și a oamenilor de afaceri care împreună au reușit să strângă 58.000 de euro pentru punerea în siguranță a clădirii. Lupta nu s-a încheiat pentru că suma totală pentru salvarea clădirii este de 103.000 de euro.

#EuSuntHerculane se derulează până la 1 decembrie.

#EuSuntHerculane este strigătul de ajutor al Băilor – un strigăt care, mult timp, s-a risipit printre munți fără să se propage suficient și să ajungă la prea mulți oameni. Astăzi, însă, Băile vor să se facă auzite și mai ales văzute. Acum e momentul să le ASCULTĂM și să ACȚIONĂM! Sub acest slogan se derulează cea de-a doua campanie de strângere de fonduri pentru clădirea emblemă a stațiunii.

EuSuntHerculane este mesajul pe care cei care vor să contribuie cu 2 EURO la această cauză, îl pot trimite prin SMS, la numărul 8843.

Oana Chirilă, reprezentanta Herculane Project speră ca până la 1 decembrie 2020 să reușească să strângă cei 50.000 de euro pentru a finaliza întreaga punere în siguranță a clădirii Băile Neptun.

Oana Chirilă

Clădirea Băile Neptun a fost construită între anii 1883 – 1886 de către Alpar Ignat, la comanda împăratului austriac Franz Josef și a servit ca o baie termală și sulfuroasă, cu o gamă de tratamente oferite. Clădirea face parte dintr-un ansamblu de arhitecturi mai mare denumit Ansamblul Casino, format din Băile Neptun, Cazinoul și două hoteluri, Traian și Decebal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.