În timpul campaniei electorale, Radio Reşiţa a introdus în grila de programe emisiuni, în care vor fi difuzate informaţii privind sistemul electoral şi tehnica votării, precum şi activităţi de campanie ale candidaţilor. Începând de astăzi, de la ora 20.30 vor fi difuzate emisiuni de mesaje electorale iar de mâine, de la ora 16.05 vor fi difuzate şi emisiuni de dezbateri cu candidaţii. Mâine vom dicuta cu cei care aspiră la funcţia de primar în staţiunea Băile Herculane. În total, vor fi realizate 9 dezbateri cu candidaţii pentru primăriile oraşelor din Caraş-Severin şi o dezbatere cu candidaţii pentru Consiliul Judeţean.

Propunerea PSD pentru Primăria Reşiţa este Ioan Narcis Chisăliţă. Senatorul a scris pe pagina sa de socializare că îşi doreşte un parteneriat cinstiţ corect şi onest cu cetăţenii oraşului. Sunt de părere că primăriile şi primarii nu trebuie să se mulţumească pur şi simplu doar să împartă banii ce le vin la bugeţ ci trebuie ca, prin investiţiile pe care le fac, sa atragă noi investiţii private, care să dezvolte oraşul şi prin aceasta să aducă locuri de muncă şi bani mai mulţi la bugeţ a spus candidatul social democrat.

Candidatul Partidului Mişcarea Populară la funcţia de primar al oraşului Oţelul Roşu, Simion Iancu Simi are ca obiective principale pentru mandatul 2020 – 2024, să creeze locuri de muncă dar şi să sigure locuitorilor un mediu de viaţă decent şi curat prin reorganizarea Serviciului de Salubritate. De asemenea îşi propune finalizarea staţiei de epurare şi canalizarea din oraş, reînfinţarea ansamblului Iedera cu dansatori, orchestră şi solişti sau montarea de panouri fotovoltaice pe blocurile din oraş.

Candidatul PNL la Primăria Reşiţa i-a avertizat pe cei care îşi fac vize de flotant în anumite localităţi, cu scopul de a vota un candidat sau altul. Ioan Popa a amintit că după alegerile din 2016 a cerut toate migraţiile de persoane de la Brebu Nou, Văliug sau Soceni şi a descoperit lucruri ieşite din comun. Într-o conferinţă de presă, Popa a spus că a solicitat Direcţiei pentru Evidenţa Populaţiei să-i transmită zilnic situaţia cu flotanţii şi în situaţia în care sunt nereguli şi tendinţe de a modifica electoral o Unitate Administrativ Teritorială liberalii vor face plângeri penale pentru constituire de grup infracţional în scopul de a deturna rezultatul alegerilor într-o localitate.

Pe stadionul din Lupac, a avut loc ieri un inedit eveniment sportiv organizat de PER Caraş-Severin: Cupa Ecologiştilor la fotbal. Manifestarea la care s-au înscris 10 echipe, a fost coordonat de Raul Purcăriţă, cel mai tânăr candidat la Consiliul Local Reşiţa. Cupa a ajuns la gazdele competiţiei, echipa din Lupac, pe locul secund clasându-se echipa din Ticvani şi pe ultima treaptă a podiumului gruparea din Surducul Mic. Am bifat cu succes unul dintre cele 10 puncte ale PER Caraş-Severin, şi anume Cetăţeni sănătoşi şi activi. Nu ne oprim aici!, a spus Raul Purcăriţă.