Liderul Partidului Ecologist Român în Caraş-Severin candidează pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. Valentin Armaşu a declarat într-o conferinţă de presă că îşi doreşte un alt fel de administraţie publică şi o altfel de politică. Îi cunoaşte bine pe toţi actorii principaliţ ai scenei politice din Caraş-Severin şi tocmai din acest motiv spune că e nevoie de o schimbare radicală.

Echipa PSD propusă pentru Consiliul Local Băile Herculane este formată din oameni competenţi care îşi doresc să muncească pentru cetăţeni şi pentru oraşul în care trăiesc, a afirmat candidatul social democrat la Primărie, Gheorghe Orza. Calitatea de membru în Consiliul Local presupune responsabilitate, experienţă şi vocaţia de a fi aproape de oameni, a mai spus acesta.

Romeo Dunca, candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi echipa sa vor fi şi astăzi pe teren. Sunt programate mai multe întâlniri cu cetăţenii: la ora 11.45 cu alegătorii din Cornereva, la ora 14.00 liberalii se vor afla în Luncaviţa, iar la ora 16.00 la Teregova. Ieri, au avut loc întâlniri electorale la Caransebeş, Marga şi Bucova.

Suntem oameni cu viziune, oameni care ne dorim mai mult de la societate şi de la locul în care trăim, a spus Răzvan Simulescu, preşedintele PPU-SL Caraş-Severin, candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Într-o conferinţă de presă, Simulescu a declarat că are în spate o echipă de oameni tineri, dar cu destulă experienţă, împreună cu care vrea să implementeze programele şi viziunea umanistă în Caraş-Severin, judeţ despre care a afirmat că a fost vitregit timp de 30 de ani.

Guvernul a modificat hotărârea privind starea de alertă, pentru a stabili principalele reguli de protecţie sanitară care trebuie respectate în perioada campaniei electorale. Susţinătorii şi candidaţii vor fi obligaţi să poarte măşti de protecţie, afirmă purtatorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Monica Dajbog.

La evenimentele și întrunirile desfășurate în spațiul închis vor participa maximum 50 de persoane, iar durata va fi limitată la maximum două ore. În cazul evenimentelor și intrunirilor desfășurate în aer liber organizatorii trebuie să asigure limitarea numărului participanților la maximum o sută, delimitarea prin semne vizibile a perimetrului și asigurarea unei suprafețe de minimum patru metri pătrați pentru fiecare persoană. În ceea ce privește acțiunea desfășurată pe stradă numărul persoanelor care se deplasează în grup sau formează un grup va fi limitat la maximum șase, iar în cazul acţiunilor din ușă în ușă echipele de campanie vor fi formate din maximum două persoane.

Dacă regulile vor fi respectate, nu ar trebui să existe o creştere a răspândirii virusului, la alegerile locale, declară preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Florin Mituleţu-Buică. El consideră că scrutinul de la 27 septembrie reprezintă inclusiv un tesţ în vederea alegerilor parlamentare. Şeful AEP a menţionat că vor fi asigurate materiale de protecţie pentru personalul secţiilor de votare, cum ar fi măşti, dezinfectanţi şi mănuşi.