Casa Kolping din Rusca Montană, sfinţită de ES Iosif Csaba Pal – episcop diecezan de Timişoara

Sâmbătă, 5 septembrie la ora 12.00, în cadrul unei Sfinte Liturghii, Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan de Timișoara va binecuvânta Casa Kolping din comuna cărăşană Rusca Montană, obiectiv cu 10 camere şi 25 de locuri de cazare, renovat recent.

Casa Kolping Rusca Montană a fost timp de câțiva ani rezidenţa familiei Kolping din localitatea cărăşană. Foarte multe grupuri din Banat și din țară au luat parte la întruniri, seminarii și activități de petrecere a timpului liber organizate pentru copii, tineri și adulți. Casa Kolping are locuri de cazare, sală de mese, bucătărie și sală de seminar.

Acum, aceasta aparține Asociației Kolping România de la care am aflat că, “au simțit nevoie să renoveze această locație pentru ca și ceilalți să se bucure de natură și de liniștea zonei. Astfel, în 2020 au finisat clădirea care de acum poate găzdui persoane de toate vârstele ce caută un loc liniștit și frumos, aproape de natură. După finalizarea lucrărilor de renovare, modernizare şi sfinţire vor deschide din nou porţile“.

Pe drumul de întoarcere la Timişoara, Episcopul Iosif va binecuvânta și vechea casă parohială din Oțelu Roșu, renovată integral.

Sursa foto: Livius Almăjan

Cele mai citite

Related Articles