Dr. Gheorghe Borcean a demisionat, dar ar putea fi nominalizat din nou ca manager al Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș

Medicul Gheorghe Borcean i-a înaintat ministrului sănătății, Nelu Tătaru, demisia din funcția de manager interimar al Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș, însă va conduce în continuare destinele unității pentru următoarele 45 de zile. Contactat de Radio Reșița, Gheorghe Borcean admite faptul că există posibilitatea ca în aceste zile Consiliul de Administrație al unității medicale să facă demersurile pentru organizarea concursului de manager.

Medicul Gheorghe Borcean și-a declarat întreaga disponibilitate de a continua activitatea managerială, în condițiile în care există o dorință comună, atât a sa, cât și a Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, în acest sens. De asemenea, Borcean a menționat că în cazul în care CA-ul va numi o altă persoană, va continua să activeze în cadrul corpului medical și îl va sprijini pe cel care va prelua conducerea unității spitalicești din municipiul de pe Timiș și Sebeș. 

Medicul Gheorghe Borcean

Totodată, prin demisia depusă pe data de 19 august la Ministerul Sănătății, instituția executivului care l-a nominalizat pe Gheorghe Borcean pentru această funcție, medicul recunoaște că a dorit să scape și de plângerea întocmită pe numele său la Agenția Națională pentru Integritate, ca urmare a posibilei incompatibilități prin cumulul de funcții manager al spitalului din Caransebeș – președinte al Colegiului Medicilor din România.

Situația economica și financiară a spitalului, de foarte multă vreme nu este bună, iar această situație impune asumarea răspunderii din partea Consiliului de Administrație, în sensul instituirii unei conduceri permanente, cu un program de management foarte clar, care să urmărească redresarea spitalului. Un interimat permanent și un manager fără contract de management nu pot avea efecte pozitive și nici nu pot determina o conducere eficientă a spitalului. Numirea unui manager interimar de către primar nu poate avea loc decât dacă se poate dovedi că acest Consiliu de Administrație a organizat cu buna credințăc oncursul de selecție pentru manager și din diverse motive acesta nu a putut fi desemnat”, afirmă managerul Borcean în demisia înaintată Ministerului Sănătății și prezentată membrilor Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș.

Cele mai citite

Related Articles