Începând de luni, 24 august, la conducerea Spitalului Judeţean din Reşiţa revine Alina Stancovici, cea care în luna martie a câştigat postul de manager prin concurs, aşa cum vă relatam şi în articolele anterioare.

Consiliul Judeţean este cel care trimis o adresă la spital prin care se confirma încetarea activităţii lui Waldemar Murgu, conform unei legi publicate în data de 19 august în Monitorul Oficial. Cu ce gânduri revine Alina Stancovici la conducerea celui mai important spital din Caraş-Severin, aflăm chiar de la ea.

Mi-am reluat activitatea de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa. Nădăjduiesc ca pe viitor, împreună cu toţi colegii mei din spital să ne aducem aportul la tot ceea ce înseamnă modernizarea şi dezvoltarea spitalului. Pentru fiecare dintre noi spitalul trebuie să rămână o prioritate, indiferent de postura pe care o ocupăm, indiferent de rolul pe care-l avem la un moment dat în societate, fiecare dintre noi poate ajunge pacient al acestui spital şi poate avea nevoie de serviciile medicale oferite de această unitate sanitară.

De altfel, singura avere pe care o avem cu adevărat este sănătate şi demnitatea şi tocmai pentru a ne putea păstra sănătatea avem nevoie de servicii medicale de calitate, de o instituţie dezvoltată în domeniul sănătăţii.

În ceea ce priveşte experienţa celor 4 luni şi jumătate în care am fost suspendată, după ce am câştigat postul prin concurs doresc să spun parafrazându-l pe Malraux că: Împlinit eşti doar atunci când poţi merge ca pe sfoară, găsind acel echilibru perfect pe sfoara vieţii, indiferent de ceea ce este în stânga ori în dreapta existenţei tale pentru că punctul de echilibru eşti chiar TU însuţi, sper ca pe viitor să pot schimba ceea ce trebuie schimbat dar mai ales să am înţelepciunea de a face mereu bine şi de a face diferenţa acolo unde este cazul”, este mesajul pe care managerul Alina Stancovici a ales să-l transmită tuturor cărăşenilor prin intermediul postului nostru de radio.

Prin proiectul depus, încă de la concurs, Alina Stancovici a dorit să demonstreze că are un singur scop, acela de a realiza servicii medicale performante care răspund nevoilor tuturor pacienţilor care trec pragul acestui spital. Vă spuneam pe atunci că în timpul prezentării proiectului care a durat aproximativ 20 de minute, Alina Stancovici nu a întâmpinat probleme, a răspuns fără să stea pe gânduri chiar şi întrebărilor mai dificile, formulate de membrii comisiei de concurs, comisie condusă de medicul Paul Purea, preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

La partea de obiective strategice, Alina Stancovici a enumerat: creşterea gradului de siguranţă şi de satisfacţie a pacientului, atragerea de noi surse de finanţare, întărirea credibilităţii în personalul medical dar şi atragerea de fonduri pentru investiţiile în aparatură medicală.