Măsuri sanitare pentru începerea şcolii: cursuri de la ore diferite, iar masca obligatorie de la pregătitoare, inclusiv în pauze

Direcţiile de Sănătate publică trebuie să informeze până la data de 7 septembrie inspectoratele şcolare şi comitetele pentru situaţii de urgenţă cu privire la situaţia epidemiologică la nivelul fiecărei localităţi pentru a putea fi luate măsuri pentru începerea şcolii, prevede un proiect de ordin de ministru publicat pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

În funcţie de numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile, raportal la mia de locuitori, se va decide în ce mod se desfăşoară procesul de învăţământ, la şcoală sau online. La apariţia a trei cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19, în clase diferite ale aceleiaşi şcoli, se suspendă cursurile pentru o perioadă de 14 zile, de la data de debut a ultimului caz. În sălile de clasă se va asigura distanţarea fizică de un metru între elevi sau dotarea băncilor cu separator. Elevii şi personalul didactic vor purta mască, atât la ore, cât şi în recreaţie. Părinţii vor fi încurajaţi să monitorizeze starea de sănătate a copiilor şi să acţioneze responsabil.

Cursurile vor începe la ore diferite, pentru a se evita aglomerările. Elevii vor fi supravegheaţi atent de către profesori şi vor fi instruiţi să interacţioneze cât mai puţin între ei. Aceştia nu vor avea voie nici să se mute din bănci sau să schimbe sălile de clasă pe parcursul zilei.

Norme privind instituirea de măsuri sanitare și de protecție în unitățile de învățământ în perioada pandemiei COVID-19

FOTO: https://stiri.infomures.ro/

Cele mai citite

Related Articles