Antonescu, ultimatum pentru Ponta: până luni să decidă dacă mai vrea Guvern cu PNL

usd

Vineri, 14 februarie 2014

Situaţie incertă şi tensionată, în continuare, în coaliţia de guvernământ de la Bucureşti. Liderii Uniunii Social-Liberale au dialogat în termeni duri, prin intermediul mass-media, dar au dat asigurări că niciuna din părţi nu intenţionează să provoace ruperea Coaliţiei şi căderea Guvernului. Liberalii nu sunt de acord cu numirea unui vicepremier conservator, întrucât formaţiunea nu ar avea o pondere politică destul de mare. De cealaltă parte, social-democraţii au lăsat să se înţeleagă că pot guverna şi fără liberali.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că premierul Victor Ponta are de răspuns “cetăţenilor din România” până luni dacă mai vrea să facă Guvern cu PNL, cu Klaus Iohannis vicepremier, sau construieşte altă alianţă, cu Gabriel Oprea, Daniel Constantin şi Dan Voiculescu.

Joi, 13 februarie 2014

Liderii USL ar urma să se întâlnească din nou astăzi pentru a discuta despre restructurarea guvernului. Premierul Victor Ponta  nu a dorit să facă nicio declaraţie despre stadiul negocierilor şi nici a relaţiilor din USL. Reprezentanţii PSD au apreciat că Uniunea funcţionează fără sincope, cel puţin la nivel parlamentar, iar cei ai PNL şi-au reafirmat dezaprobarea faţă de înfiinţarea a încă unui post de vicepremier pentru conservatorul Daniel Constantin. Între timp, preşedintele Traian Băsescu a făcut un apel la liderii USL să găsească o soluţie la actualele dispute din interiorul alianţei pentru a nu se ajunge la o criză politică.

Miercuri, 12 februarie 2014

Preşedintele Traian Băsescu susţine că Uniunea Social-Liberală nu se va destrăma, deşi nou-înfiinţata Uniune Social-Democrată este o lovitură pentru liberali PNL. Şeful statului a anunţat că nu va semna acordul cu FMI dacă acesta va include creşterea accizei la combustibili şi a criticat Banca Naţională pentru că s-a implicat într-un proiect electoral, care, în opinia sa este un fals. Până în prezent, nu a existat nicio reacţie din partea Guvernului la declaraţiile şefului statului, însă premierul Victor Ponta este aşteptat să asiste, în această dimineaţă, la o conferinţă de profil, organizată de BNR.

Marţi, 11 februarie 2014

PSD, UNPR si PC au semnat protocolul alianţei electorale Uniunea Social Democrată, în vederea alegerilor europarlamentare din 25 mai. Lista va fi deschisă de actualul eurodeputat PSD, Corina Cretu, urmată de Ecaterina Andronescu şi Cătălin Ivan. Pe locurile considerate eligibile se mai regăsesc Daciana Sârbu, Victor Boştinaru, dar şi nume noi precum miniştrii Dan Nica şi Maria Grapini. UNPR şi PC vor avea fiecare câte un loc eligibil. Liberalii afirmă că nu sunt surprinşi de constituirea Uniunii Social Democrate. Liderul PNL Crin Antonescu a declarat că nu are nimic împotriva acestui proiect electoral şi a precizat că liberalii vor candida sub siglă proprie.

De același autor

Related Articles