Bilanțul global al pandemiei de coronavirus se apropie de 20,8 milioane de cazuri confirmate și a depășit 753 de mii de decese. Virusul continuă să se răspândească inclusiv în țări în care situația  fusese adusă sub control.


Statele Unite continuă să fie țara cea mai afectată de pandemie, cu peste 5,2 milioane de infectări şi 167.000 de decese, potrivit datelor Universității de Medicină ”Johns Hopkins”. La sud de Statele Unite sunt tot mai multe cazuri în America Latină, unde situația cea mai gravă se înregistrează în Brazilia, cu aproape 2,4 milioane de infectări și 104.000 morți.

Mexicul și Peru au depășit fiecare pragul de o jumătate de milion de cazuri, iar Columbia și Chile au împreună peste 800.000.

În Asia, India are aproape 2,4 milioane de cazuri confirmate și 47.000 de morți, iar următoarele țări ca număr de infectări sunt Rusia cu peste 905.000 și Africa de Sud cu 573.000.

În Noua Zeelandă, un transmiterea intracomunitară dispăruse pentru mai bine de trei luni, autoritățile urmează să anunțe prelungirea perioadei de carantină impuse recent în cel mai mare oraș, Auckland, în timp ce în Coreea de Sud s-a înregistrat cel mai mare număr de cazuri de transmitere intracomunitară din luna martie până acum.

Între timp, Organizația Mondială a Sănătății a dat asigurări că riscul ca virusul să ajungă în lanțul alimentar este unul redus, după ce China a găsit urme ale acestuia pe ambalaje de pui important din Brazilia.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI