[FOTO-AUDIO] Migranții forțează zilnic frontiera de vest

În ultimele zile, a crescut numărul infracțiunilo constatate la frontiera de vest a țării. Practic, nu este zi în care să nu fie descoperiți migranți.

Străinii încearcă să treacă fraudulos în Ungaria, fie pe câmp, pe la frontiera verde, fie ascunși în mașini, beneficiind de sprijinul traficanților de migranți. Noaptea trecută, de exemplu, poliţiştii de frontieră de la Nădlac  au descoperit, ascunși în interiorul unei autoutilitare condusă de un român, nouă cetăţeni din Vietnam care încercau să iasă ilegal din țară. Șoferul, în vârstă de 22 de ani riscă ani buni de închisoare pentru trafic de migranți, spune comisarul șef Laura Bondar.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul autoutilitarei au descoperit în compartimentul marfă, ascunse sub cutiile și sacii de pufuleți, nouă persoane, dintre care opt bărbaţi și o femeie. În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Vietnam cu vârste cuprinse între 21 şi 38 ani, care au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

Tot la Nădlac, polițiștii au depistat doi  cetăţeni din Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

O nouă tentativă de trecere ilegală a fost dejucată în zona sectorului Vărșand. Polițiștii au observat cu aparatura de termoviziune 12 tineri care se deplasau pe câmp, spre Ungaria,. Este vorba de nouă bărbaţi din Siria, cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani şi trei minori, cu vârste între 12 și 16 ani.  La cercetări, aceştia au declarat că doreau să ajungă în Germania, dar călătoria le-a fost întreruptă.

Cele mai citite

Related Articles