Un nou proiect cu finanțare europeană la Reșița – Școala Gimnazială nr. 8

După Școala Gimnazială nr. 7, astăzi a fost semnat contractul de finanțare pentru „Reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 8 Reșița”. Investiția cuprinde reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea școlii de pe Al. Bazna nr. 2.

Clădirea unității școlare (P+2E, 3.300 mp arie construită desfășurată) va fi reabilitată termic, se vor reface învelitoarea și instalațiile sanitare, termice și electrice, se va înlocui tâmplăria exterioară și vor avea loc finisaje interior-exterior. Sala de sport va fi anvelopată termic, se va înlocui inclusiv tâmplăria, se vor reface instalațiile și finisajele interioare, se va reface termo și hidroizolația terasei, se va înlocui sistemul de jgheaburi și burlane, iar clădirea va fi extinsă cu două noi corpuri de construcție pe parter, care vor adăposti o sală de fitness și centrala termică.

Clădirea Afterschool (P+1E, 356 mp) va fi extinsă cu un nou corp P+1E – două săli de clasă și grupuri sanitare. Sunt prevăzute lucrări și la actualul imobil (tâmplărie exterioară, finisaje, instalații). De asemenea, va fi modernizat terenul de sport în aer liber și vor fi amenajate opt locuri de parcare.

Valoarea totală a proiectului este de 15.735.790,76 lei, din care 15.421.074,95 lei reprezintă finanțare nerambursabilă, prin #Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale. Perioada de implementare este de 41 de luni.

Cele mai citite

Related Articles