[VIDEO-AUDIO] CSM Reșița, victorie în amicalul cu Progresul Ezeriș

1055

Echipa de fotbal din Liga a II-a, CSM Reșița a susținut miercuri,5 august un nou joc amical. După ce săptămâna trecută a anulat partida de verificare cu Universitatea Cluj, în această dimineață, rosso-nerii s-au confruntat cu aspiranta la un loc în Liga a III-a, Progresul Ezeriș.

Echipa din Valea Domanului s-a impus clar cu 4-0, prin golurile marcate de: Breșneni, Buș, Ene și Vădrariu. Aceasta este prima victorie a formației reșițene după partidele disputate cu Şoimii Lipova, Corvinul Hunedoara şi FC Universitatea Craiova.

”Avem nevoie de cât mai multe meciuri amicale, iar acesta a fost un test util”, a spus antrenorul de la CSM Reșița, Alexandru Pelici:  

„Ne-am dorit să facem cât mai multe jocuri amicale, să folosim jocul ca și un mijloc de antrenament. Din păcate, săptămâna trecută n-am reușit să jucăm cu niciuna dintre cele două echipe pe care le aveam în program. Mă bucur că cei de la Ezeriș au fost de acord să joace cu noi, le mulțumim pentru asta. Așa cum spuneam și înainte, toate aceste jocuri amicale sunt teste utile pentru că ne ajută să ne dăm seama la ce nivel ne aflăm. În continuare rulăm tot lotul valid pe care-l avem la dispoziție. Avem câteva probleme de sănătate la echipă, Bagherea, Astafei, Vasiu și Matulevičius sunt accidentați și de aceea nu au jucat astăzi. Urmează sâmbătă amicalul de la Ripensia Timișoara, iar săptămâna viitoare vom juca cu ASU Poli Timișoara și cu Dumbrăvița. După aceste jocuri vom intra în linie dreaptă și vom organiza săptămânal doar un singur joc de pregătire. În 22 august vom juca cu FC Universitatea Craiova lui Eugen Trică. Încă se simte oboseala, suntem încă în perioada acumulărilor și încercăm să reglăm din mers toate aspectele legate de jocul nostru. În primul rând ne-a interesat să ne punem pe picioare din punct de vedere fizic și nu cred că avem o lună de zile de când lucrăm. Nu se poate vorbi despre rezultate și trebuie să avem răbdare. Important este să fim 100% apți din toate punctele de vedere la ora începerii campionatului”, a afirmat Alex Pelici, antrenorul echipei CSM Reșița.

La rândul său, antrenorul Progresului Ezeriș, Adrian Enășescu subliniază că echipa sa avea nevoie de un astfel de meci, de verificare, mai ales că duminică, 9 august va evolua împotriva echipei Știința Turceni, în doilea meci din barajul pentru promovarea în liga a III-a:

„A fost un test bun pentru noi, cred că și pentru ei. Am profitat de această pauză și am zis că un joc amical ar lega mai bine jocul nostru decât un simplu antrenament. Ținând cont că venim după un joc oficial, cred că ne-am mișcat binișor, chiar dacă am încasat ceva goluri. În unele am am jucat bine. Urmează partida de duminică împotriva echipei Turceni din județul Gorj, un meci decisiv pentru noi. Avem încredere și am speranța că vom câștiga. Mă bazez pe faptul că am făcut un joc bun pe care l-am făcut cu Zăbraniul și consider că echipa noastră are un tonus destul de bun. Avem toți jucătorii valizi pentru meciul de duminică și sperăm să facem o figură frumoasă, am menționat Adrian Enășescu”.

CSM Reșița mai are programat un joc amical, sâmbătă, 8 august, cu  Ripensia Timişoara, fosta echipă antrenată de Alexandru Pelici.