[AUDIO] Programul “Casa Verde Fotovoltaice” o mare ţeapă pentru cărăşeni

Programul “Casa Verde Fotovoltaice” nu a ajutat încă niciun cetăţean să îşi producă singur energia din surse curate.

Viteza cu care Administraţia Fondului pentru Mediu derulează programul este una extrem de redusă şi niciun sistem nu a fost încă instalat deşi doritorii şi-au depus încă de anul trecut documentaţiile la cele două firme agreate din Caraş-Severin, precum şi din judeţele limitrofe, conform legislaţiei în vigoare.

Ministrul mediului Costel Alexe, prezent la Reşiţa, a explicat cărăşenilor că programul nu a fost bine conceput de la bun început şi de atunci întâmpină o serie de sincope în derularea sa:

Costel Alexe

Amintim că, în toamna anului trecut Administraţia Fondului pentru Mediu a suspendat înscrierile persoanelor fizice în acest program, apoi le-a reluat cu promisiunea că va comunica un răspuns solicitanţilor, doar că cei peste 25 de mii de români din întreaga ţară nu au mai primit răspunsul nici până astăzi.

Finanțarea Administrației Fondului pentru Mediu prin Programul “Casa Verde Fotovoltaice” este de maximum 20.000 de lei pentru un sistem fotovoltaic de 3 KW pentru persoanele fizice care doresc să își producă singure energia electrică.

Programul Naţional „Casa Verde Fotovoltaice” înseamnă instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională. Bugetul alocat este de 656 de milioane de lei, din care 536 de milioane de lei prin Programul Operaţional Regional (POR) şi 120 de milioane de lei, de la AFM.

Sursa foto: Agerpres

1 COMENTARIU

  1. as dori sa ma inscriu si eu inacest program-ma poate ajuta cineva cu datele preliminare? nu sper prea mult dar sunt sigur ca le voi da putina bataie de cap celor care pana la urma vor trebui sa-mi dea un raspuns daca nu bani ptr finantare

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles