ISU TIMIȘ, sub atac SARS-CoV-2 !

La nivelul ISU TIMIȘ s-a înregistrat un caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2, a unui cadru militar care își desfășoară activitatea în plan operativ la Detașamentul de Pompieri Lugoj. În data de 23.07.2020, aflat în timpul liber, un angajat al ISU Timiș s-a prezentat la C.P.U Lugoj având anumite acuze medicale. În ziua următoare instituţia a fost informată că rezultatul testului COVID-19 este pozitiv.
Imediat după primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice și a DSP Timiș. De asemenea, s-au dispus rapid următoarele măsuri preventive:
– suspendarea activității Detașamentului de Pompieri Lugoj;
– dislocarea, din Municipiul Timişoara, a unui număr de 2 autospeciale de lucru cu apă și spuma și a unei autosanitare SMURD, cu echipajele aferente, pentru gestionarea situațiilor de urgență din raionul de intervenție;
– locul de dislocare pentru forțele și mijloacele de intervenție este pus la dispoziție de Primăria Municipiului Lugoj;
– dezinfecția tuturor spațiilor clădirii detașamentului și a tehnicii de intervenție se realizează cu echipajul specializat CBRN;
– izolarea preventivă, la domiciliu, a tuturor angajatilor, până la finalizarea anchetei epidemiologice.
Ancheta epidemiologică este in curs de desfășurare, fiind prelevate probe pentru personalul turei de serviciu din data de 24.07.2020. Conform deciziei medicale, în prezent, cadrul militar se află internat la un spital suport COVID din Timișoara. Starea lui de sănătate este bună. Incidentul nu scade capacitatea de intervenţie operativă la toate situaţiile de urgență care pot apărea, informează ISU Timiş.

Cele mai citite

Related Articles