Guvernul din Cipru a revizuit condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Cipru și a introdus România în lista țărilor din categoria C, fapt care obligă cetățenii care vin din România și vor să intre în Cipru să îndeplinească mai multe condiții, concomitent, potrivit Ministerului Afacerilor Externe.

România a fost inclusă pe lista statelor din categoria C alături de Luxemburg, Muntenegru, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Serbia și Suedia.

Astfel, cetățenii care doresc să călătorească în Republica Cipru din România și care nu fac parte din categoria cetățenilor ciprioți sau a cetățenilor străini cu drept de rezidență în Cipru trebuie să prezinte la intrarea pe teritoriul Republicii Cipru următoarele:

– autorizația de călătorie, obținută prin intermediul portalului www.cyprusflightpass.gov.cy. Înregistrarea călătoriei trebuie efectuată cu 24 de ore înaintea deplasării. Autorizația presupune completarea electronică a unui chestionar COVID-19 și introducerea datelor de zbor;

– un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu COVID-19, efectuat cu maximum 72 de ore anterior momentului intrării pe teritoriul Republicii Cipru, atestat printr-un certificat în limba engleză;

 permisul special eliberat de Ministerul de Interne pentru persoanele nerezidente. Cererile pentru permisul special vor fi transmise prin intermediul poștei electronice la e-mail-ul: covid19@crmd.moi.gov.cy.

Totodată, MAE avertizează că, încă din 17 iulie, autoritățile cipriote nu mai permit turiștilor să traverseze în partea de nord a insulei. Cetățenii români care se află în partea de nord a insulei nu vor primi autorizația de trecere decât în cazuri umanitare (deces al unui membru de familie, situații medicale de urgență), deplasarea urmând a avea loc exclusiv prin punctul de trecere Meteham.

Citește și: HARTĂ Lista țărilor europene care au impus restricții pentru cetățenii români / În ce condiții se poate, totuși, intra în unele dintre respectivele state

Sursa:gmedia.ro

Foto: Cipru / Pixabay