[AUDIO] Garda Forestieră Timişoara, vigilentă şi productivă, în prima jumătate a anului

Primele 6 luni ale anului 2020 au fost productive pentru comisarii Gărzii Forestiere Timişoara, instituţie operabilă pe raza judeţelor: Hunedoara, Caraş-Severin şi Timiş. În urma controalelor şi a verificărilor intreprinse la mai mulţi operatori economici, a fost confiscată fizic şi valoric o cantitate de peste 7.700 de metri cubi de material lemnos.

Comisarul şef Amar Ienea, a declarat pentru Radio Reşiţa că deficienţele constatate au fost depistate în urma efectuării a peste 950 de controale privind nerespectarea regimului silvic de către proprietarii şi administratorii de păduri, dar şi de operatorii economici care au ca obiect de activitate exploatarea, depozitarea, debitarea, transportul şi valorificarea materialului lemnos.

Amar Ienea

În primele 6 luni ale anului 2020 au fost efectuate 951 de controale privind respectarea regimului silvic de către administratorii şi proprietarii de păduri, operatori economici ce exploatează, depozitează, debitează, comercializează şi transportă materialul lemnos. Cu ocazia acestor controale, au fost constatate mai multe nereguli pentru care au fost aplicate măsuri legale, precum: 353 de contravenţii silvice în valoare totală de 1.365.000 de lei. A fost confiscată fizic cantitatea de 596,11 metri cubi material lemnos găsit fără documente de provenienţă. A fost confiscată valoric cantitatea de 7.153, 41 metri cubi de material lemnos. De asemenea cu ocazia inspecţiilor de fond şi a controalelor în exploatare a fost constatat un număr de 37 de infracţiuni privind nerespectarea regimului silvic, fiind inventariat un volum tăiat ilegal de 1.229, 55 de metri cubi cu o valoare a prejudiciului de 299.246 de lei“.

Cele mai citite

Related Articles