incendiu

10 februarie ora 10.00

Un puternic incendiu a fost semnalat duminică, în jurul orei 18:00, la o casă din localitatea Armeniş. La stingerea acestuia au participat 15 pompierii militari din Caransebeş, cu trei autospeciale de intervenţie, precum şi pompierii voluntari din Armeniş, Slatina Timiş şi Teregova. Iniţial, focul produs în bucătăria unui imobil, cel mai probabil din cauza  unui scurtcircuit, s-a extins şi la acoperişul imobilului vecin, distrugând şi o parte din acoperişul unei a treia case. Încendiul a fost lichidat în mai puţin cinci ore, dar pagubele au fost însemnate, ele fiind evaluate la aproximativ 150.000 de lei. După cum a informat, purtătorul de cuvânt al ISU Caraș-Severin, Adriana Marghescu, la imobilul de la care a izbucnit incendiul au ars: acoperişul pe o suprafaţă de 400 metri pătraţi, în jur de 40 metri cubi astereală, 6000 de ţigle, 400 l ţuică, doi metri cubi de scândură, o drujbă, trei paturi, şase dulapuri, trei mese, 30 scaune, un colţar, trei televizoare, un aragaz, un computer, o maşină de spălat, un sistem audio, un frigider, o combină frigorifică, un filtru de cafea, un prăjitor de pâine, cinci covoare, 300 kg materiale textile, 10 geamuri de lemn, trei uşi de lemn, trei porţi de lemn, circa 3500 kg fân, în jur de 1500 kg porumb. Totodată, au fost afectate patru camere, o baie, un hol şi un adăpost de animale gol.

La celălalt imobil, au fost mistuite de flăcări: aproximativ 250 metri pătraţi de acoperiş şi în jur de 15 metri cubi de material lemnos de susţinere a acestuia. Totodată, s-au distrus în jur de 200 metri pătraţi de tablă zincată din care era confecţionat acoperişul şi circa 1000 bucăţi de ţiglă. S-a degradat tavanul de sub partea de acoperiş afectată şi aproximativ 200 metri pătraţi de parchet.

La a treia casă, au fost afectat acoperişul pe aproximativ 20 metri pătraţi, arzând în jur de doi metri cubi de scândură şi aproximativ 200 ţigle. De asemenea, a fost afectat şi plafonul pe aproximativ 20 de metri pătraţi.

Pentru stingerea incendiului, a fost necesară realimentarea autospecialelor care s-a făcut atât de la reţeaua de hidranţi a localităţii, cât şi din răul Timiş.

(Sebastian Dragomir)

09 februarie ora 20.00

Imobilul de la numărul 274 din localitatea Armeniș, județul Caraș-Severin, a luat foc în seara de duminică, 9 februarie. La fața locului s-au deplasat trei autospeciale ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic al județului Caraș-Severin. 15 pompieri se luptă cu focul.

După cum ne-a informat purtătorul de cuvânt al ISU Caraș-Severin, Adriana Marghescu, focul s-a extins și la o a doua casă. Cauzele și pagubele se vor stabili la finalul intervenției.

(Daniel Babun)