[FOTO][AUDIO] Pitoreasca Vale a Almăjului ascunde alte două cascade superbe: Cârșa și Moceriș!

Chiar dacă turistii si-au fixat ca obiectiv vizitarea cascadei Bigăr de pe Valea Almăjului, primarul comunei Bozovici, Adrian Stoicu afirmă că alte două căderi naturale de apă sunt la fel de spectaculoase în această zonă pitorească.

Este vorba de cascadele Moceriș si Cârsa de pe Valea Minișului, locuri unde accesul nu este atât de facil, precum este cazul recunoscutie Cascade Bigăr.  De altfel, cascada Cârșa, această soră a cascadei Bigă, situate în imediata apropiere, pe DN 57 care leagă orașul Anina de „capital Văii Almăjului“ Bozovici mai este cunoscută de băștinașii almăjeni sub denumirea de „Gura Golâmbului“.

Edilul Adrian Stoicu afirmă că, în afara obiectivelor de interes turistic, așa cum sunt Complexul Mulinolog din localitatea Eftimie Murgu sau mai cunoscut publicului ca Morile de Apă de la Rudăria si a Cheilor Nerei, legătura cu localitatea Sichevita se face acum pe un traseu modernizat în proportie de 70% iar după reabilitarea drumului comunal, turistii vor putea ajunge pe asfalt în 45 de minute, din Valea Almăjului în Clisura Dunării.

Altfel spus, pentru cei care încă nu ați ajuns să vizitați aceste locuri fermecătoare ale Banatului de Munte, pregătiți-vă rucsacul, echipamentul pentru că e timpul relaxării în natură. Evident, respectând măsurile de protecție impuse de autorități.

De același autor

Related Articles