Aparatul Real Time PCR achiziţionat de Consiliul Judeţean Caraş-Severin funcţionează începând de astăzi la Spitalul Judeţean din Reşiţa. A venit şi avizul de la Ministerul Sănătăţii, personalul este foarte bine pregătit iar lucrurile au intrat pe un făgaş normal susţine managerul unităţii medicale, Waldemar Murgu.

Ne bucurăm că avem acest aparat şi că de astăzi funcţionează pentru pacienţii noştri, pentru personalul medical care este foarte bine pregătit. Am făcut deja primele probe, putem face 400 de teste pe zi iar timpul de aşteptare este 3-4 ore, ceea ce este extraordinar pentru că atunci când le trimiteam la Timişoara aşteptam în cel mai fericit caz aşteptam cel puţin 24 de ore.

Facem economie şi de timp şi de bani dar cel mai important lucru este timpul pentru că ştim imediat situaţia pacientului pe care-l testăm şi putem acţiona mult mai repede, dacă nu are COVID-19 în câteva ore poate pleacă acasă. Acest test este sigur, sută la sută nu are marjă de eroare decât de 1%, doar dacă proba nu se recoltează bine, oricum marja de eroare este nesemnificativă”, ne-a declarat Waldemar Murgu.

Vă reamintim că acest aparat a fost achiziţionat de Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi are o valoare de 1,1 milioane lei. Acest aparat a fost livrat la începutul pandemiei de COVID-19 unităţii spitaliceşti din judeţ împreună cu 2.000 kituri de testare.

Din păcate aparatul Real Time PCR de la Spitalul Municipal din Caransebeş nu funcţionează nici la această oră. Se caută soluţii pentru rezolvarea acestei probleme.