Două aparate Real Time PCR, cumpărate de Consiliul Judeţean Caraş-Severin nu pot fi folosite

În Caraş-Severin există două aparate Real Time PCR pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2, unul la Spitalul Judeţean Reşiţa şi cel de-al doilea la Spitalul Municipial din Caransebeş. Din păcate, însă, deşi au teste suficiente şi personal instruit să le opereze, acestea stau nefolosite.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu, spune că de aproximativ două săptămâni se aşteaptă avizul Ministerului Sănătăţii, aviz ce întârzie din motive necunoscute de el, în contextul în care cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 la nivel naţional sunt pe un trand ascendent, iar zonele în care acum a început o testare la scară mai largă se dovedesc a fi, unele dintre ele adevărate focare de coronavirus.

“Lipsa avizului Ministerului Sănătăţii, solicitat încă din 2 iulie 2020, face imposibilă efectuarea de teste pentru diagnosticarea infecţiilor cu SARS-COV2 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa. Aparatul Real Time – PCR, cu o valoare de 1,1 milioane lei, achiziţionat de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin a fost livrat principalei unităţi spitaliceşti din judeţ împreună cu 2.000 kituri de testare, iar personalul medical, a cărui instruire a fost finalizată, aşteaptă doar avizul Ministerului Sănătăţi ca să le poată folosi. Pentru diagnosticarea infecţiilor SARS-COV2, Consiliul Judeţean Caraş-Severin a achiziţionat Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş un aparat RT-PCR, cu o valoare de de 285.750 lei, rezultatul testului putând fi obţinut în aproximativ o oră. Observ, cu părere de rău, că atât la Caransebeş, cât şi la Reşiţa, ceea ce primează este schimbarea managerilor cu orice preţ şi nu interesul pentru binele comun al cărăşenilor”, a scris Hurduzeu pe pagina sa de Facebook.

Cele mai citite

Related Articles