[AUDIO] Începe semestrul al doilea

elevi scriu

Cei aproximativ 70.000 de elevi din judeţul Caraş-Severin se întorc de mâine la cursuri, după o vacanţă de o săptămână, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Următoarea vacanţă, cea de primăvară va fi cuprinsă între 12 şi 22 aprilie, iar vacanţa de vară va începe pe 21 iunie, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Ioan Moatăr.

Săptămâna 7–11 aprilie este dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului numit „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, având un orar specific. Tezele din semestrul al doilea se susţin, de regulă, până la data de 23 mai.

Tot în acest semestru vor avea loc şi simulările pentru examenele naţionale, care au scopul de a-i obişnui pe elevi cu condiţiile concrete de examen. Simularea evaluării naţionale a elevilor de clasa a VIII-a va avea loc în perioada 18-20 februarie, iar cea a bacalaureatului, la care vor participa în premieră şi elevii de clasa a XI-a, între 3 şi 7 martie.

Ioan Moatăr:

Cele mai citite

Related Articles