Italia se pregătește să prelungească cu trei luni starea de urgență

Italia se pregătește să prelungească cu trei luni starea de urgență instituită la sfârșitul lui ianuarie din cauza pandemiei de coronavirus. Odată cu votul din parlament va fi anunțată și extinderea listei de țări cu risc ridicat de contaminare cu care Italia a întrerupt toate legăturile aeriene pentru a se proteja de contaminările de import.

Corespondenta RRA la Roma, Elena Postelnicu relatează: Ţările noi cu care Italia vă tăia orice fel de legătură aeriană sau terestră vor fi anunțate astăzi în parlament, când se va vota totodată și prelungirea stării de urgență, probabil nu până la sfârșitul anului, ci până la 31 octombrie – scrie presa italiană.

În condițiile în care, potrivit Ministerului Sănătății de la Roma, în prezent curba epidemică, cu aproximativ 200 de noi îmbolnăvit pe zi, nu permite o altă relaxare a restricțiilor vor fi prelungite actualele măsuri anti-COVID-19.

Măștile de protecție rămân obligatorii în interior, unde nu se poate respecta distanța de un metru între persoane, toate localurile publice trebuie să aibă în continuare la intrare gel dezinfectant, în vreme ce clienții vor trece prin controale ale temperaturii. Încă nu se vor deschide discotecile, așa cum era prevăzut inițial, și nu se pot relua sărbătorile orașelor. RRA

De același autor

Related Articles