[VIDEO] CARAŞ-SEVERIN: 75 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală

În cursul acestei săptămâni, toate structurile M.A.I. au participat la acțiuni de amploare, în sistem integrat, sub autoritatea Instituției Prefectului Caraş-Severin, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În total, în primele 4 zile ale acestei săptămâni, 215 polițiști, 21 de jandarmi, 12 cadre I.S.U., 87 de polițiști locali, precum și 5 reprezentanți ai Ministerului Muncii, 7 ai Ministerului Sănătății, 11 ai A.N.S.V.S.A. și 1 reprezentant al A.N.P.C. au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, pe terase și în trafic.

Cu această ocazie, au fost verificate 188 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Au fost legitimate 615 persoane și au fost verificate 128 de mijloace de transport. Echipele mixte de control au depistat 75 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional.

5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.400 de lei au fost aplicate unor operatori economici pentru organizarea de activități în spațiul public/privat pentru care au fost instituite restricții. De asemenea, ca urmare a acțiunilor desfășurate, pe linie rutieră au fost aplicate 138 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 32.090 lei.

Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare dispozițiile autorităților, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars- CoV 2. 

De același autor

Related Articles