Primăria Municipiului Arad demarează o nouă acţiune de dezinsecţie şi prima de deratizare din acest an, pe domeniul public şi privat. Tratamentul de dezinsecţie se va aplica în zilele de 13 şi 14 iulie, între orele 22:00 – 06:00, iar cel de deratizare, în aceleaşi zile, dar între orele 10:00 -17:00. Ambele tratamente se vor aplica în funcţie de condiţiile meteorologice.
Substanţa folosită în acţiunea de dezinsecţie este EXIT 100 EC – insecticid lichid concentraţ cu spectru larg de acţiune, destinat combaterii insectelor zburătoare (ţânţari -Culex Pipienş Aedeş Albopictus; muşte – Musca Domestică) şi târâtoarelor (gândaci de bucătărie -Blatella germanica, Blatta Orientalis).
În cazul deratizării, produsul biocid utilizat este VARAT BLOCK. Ambele produse sunt avizate de Ministerul Sănătăţii.
Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie, acţiunile de dezinsecţie trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public, cât şi privat. Pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Arad, să efectueze tratamente de dezinsecţie pe păşuni, în depozite de anvelope uzate, subsoluri, casa scării de la blocuri etc. în paralel cu acţiunile municipalităţii.