[FOTO] În această seară cea de-a doua parte a interviului cu redactorul şef al Teatrului Naţional Radiofonic,regizorul Attila Vizauer, la emisiunea Boema!

Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea. Frecvenţele radioului reşiţean semnifică 24 de ore din 24, ACASĂ pentru toţi ascultătorii, indiferent că sunt din ţară sau din afara graniţelor.

„O lume fără rădăcini este o lume fără morală. Să nu pierdem verticală”, iar radioul naţional de peste nouă decenii menţine această verticală morală şi spirituală a naţiei noastre prin menirea sa dedicată slujirii valorilor româneşti.

Întâlnirea din această seară cu invitatul emisiunii Boema, ora 22:15, este una ce consfinţeşte ceea ce generaţii de români au trăit, au crescut, s-au educat şi s-au îmbogăţit sufleteşte, ascultând Teatru Radiofonic.

Din acest motiv, o personalitate culturii române şi totodată  a Radio România, Attila Vizauer, redactor şef la Teatrul Naţional Radiofonic-Radio România Cultural ,este alături de ascultătorii Radio România Reşiţa.

A văzut lumina zilei în Banatul de Munte, în oraşul Oţelu-Roşu şi a împlinit un destin frumos, absolvind două facultăţi: Politehnica şi Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, secţia Regie, iar din altruismul domniei sale beneficiem cu toţii atunci când vine Vorba de cultura şi ascultăm Teatru Radiofonic.

La 30 de ani a câştigat primul premiu pentru poezie, din partea Revistei Tribuna. Tot atunci, a fost admis la Academia de Teatru şi Film, Facultatea de Teatru, secţia Regie, clasa regretatului Tudor Mărăscu. A iubit dintotdeauna teatrul şi visul i s-a împlinit.

La 40 de ani a câştigat premiul secţiei române a Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru pentru cea mai bună piesă radiofonică a anului cu “Dumnezeu binecuvântează America” de Petre Barbu. La 50 de ani a fost (din nou) invitat în juriul de preselecţie al galei “Hop”.

Pe 5 iulie 2020 a schimbat prefixul, dar sufletul său a rămas din acelaşi aluat ca şi visele sale, TEATRUL fiind povestea pe care o scrie frumos mai departe…

După ce am absolvit regia de teatru, realizator la Radio România Cultural fiind, am fost invitat să montez, la Teatrul Național Radiofonic, o piesă premiată la concursul de dramaturgie „Camil Petrescu”, ediția 1997, Dumnezeu binecuvîntează America de Petre Barbu. A fost cu noroc. Versiunea radiofonică a piesei a fost distinsă cu Premiul AICT România pentru cel mai bun spectacol radiofonic. Debutul acesta s-a dovedit a fi o imersiune într-un univers captivant pentru care mi-am descoperit o surprinzătoare vocație“, afirmă distinsul nostru invitat.

E unul dintre marii noștri regizori și oameni de radio. Voce impresionantă și gîndire artistică pe măsura vocii, Attila Vizauer, se întoarce pe calea undelor Acasă şi cu o eleganță și o delicatețe cuceritoare, ne face mărturisiri de suflet.

Dragostea mea s-a menit a fi Teatrul Radiofonic,  pentru că propune printre altele cel mai spectaculos pariu pe care îl poate imagina vreo îndeletnicire artistică dintre cele care populează visele realizatorilor teatrului radiofonic: să vezi, auzind! Radioul este locul unde mi-am trăit… o altă viaţă a vieţii mele”, spunea Maestrul Mircea Albulescu, iar pentru cei mai mulţi dintre români teatrul radiofonic este o altă viaţă a vieţii lor… aşa că păstrând tradiţia serilor BOEME de miercuri, începând cu ora 22:15, vom asculta cea de a doua parte a interviului cu Maestrul Attila Vizauer.

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău

Cele mai citite

Related Articles