Traseele turistice din Parcul Național Domogled au fost afectate de condițiile meteorologice din ultima perioadă!

Condițiile meteorologice din ultima perioadă au afectat deplasarea pe traseele turistice din Parcul Național Domogled-Valea Cernei, ceea ce a determinat intervenția personalului de teren al Parcului pentru degajarea acestor trasee, care sunt foarte solicitate de turiști.

În ultima perioadă au fost ploi abundente pe suprafața Parcului Național Domogled-Valea Cernei, care au produs șiruirea apelor pe versanți și potecile au fost distruse, arborii au fost dezrădăcinați, astfel că intervenția personalului de teren al Administrației Parcului este una continuă și destul de grea în această perioadă de timp! Am reușit în mare parte să punem lucrurile la punct pe traseele cele mai vizitate, pentru că din luna iunie au apărut turiști pe traseele noastre!

Cele mai afectate trasee au fost cele care merg spre Cascada Cociului, Cascada Vânturătoarea, chiar și spre Vârful Domogled pe pârâul Jelărău, dar și în partea foișoarelor, pe unde se ajunge la obiectivul casa de Foc! În mare parte ele au fost reabilitate, astfel încât nu e o problemă la momentul actual pentru parcurgerea acestor trasee!, ne-a declarat ing. Ioan Gașpar – directorul Parcului Național Domogled-Valea Cernei.

Paul-Sever SMADU

Cele mai citite

Related Articles