Singura Biserică din Episcopia Caransebeșului care îl are ca ocrotitor pe „Sfântul Atanasie al Athonului” și-a sărbătorit, astăzi, ocrotitorul. Este vorba de sfântul locaș din Parohia Domașnea care potrivit documentelor are atribuit acest hram de către episcopul sârb Maxim Manuinulovici, cel ce a binecuvântat biserica în data de 5 iulie 1833, în ziua prăznuirii Sfântului Atanasie Athonitul.

Astăzi la ziua de prăznuire a sfântului biserica din Domașnea a îmbrăcat haine de sărbătoare. Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, alături de un sobor de preoți și diaconi. Din soborul slujitor alături de părintele protopop Iosif Frenț au făcut parte preoți fii ai satului. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic Ethos al Episcopiei Caransebeșului.

La bucuria duhovnicească a parohiei au luat parte un număr însemnat de credincioși, dintre care mulți copii și tineri îmbrăcați în costume populare.

Biserica din Parohia Domașnea s-a zidit între anii 1807-1817. O clădire foarte solidă, la zidirea căreia comandamentul militar grăniceresc a dat concurs nelimitat, a adus chiar un arhitect de la Viena. Nu mai puțin însă au contribuit credincioșii, dintre care unii și-au vândut pământurile, numai ca Biserica să poată fi terminată. Biserica a fost zugrăvită în anul 1823 de Dimitrie Popovici iar pictura a fost făcută de pictorul Dimitrie Turcu din Oravița în anul 1834.

În anul 1932, profesorul Nicolae Iorga a declarat biserica monument istoric național.