[UPDATE] Cinci persoane au murit, iar alte 600 au fost rănite din cauza furtunii de zăpadă din Japonia

masini zapada

Duminică, 9 februarie

O furtună de zăpadă excepţională a ucis cinci persoane şi a provocat 600 de răniţi sâmbătă în întreaga Japonie, relatează AFP. Un strat alb de 27 de centimetri a acoperit Tokio, ceea ce nu s-a mai întâmplat de 45 de ani, potrivit agenţiei naţionale de meteorologie. Furtuna, care s-a deplasat din vestul insulei principale Honshu spre capitală, s-a îndreptat apoi spre nord-est, depozitând 35 de centimetri de zăpadă în oraşul de coastă Sendai care nu a mai cunoscut un astfel de fenomen de 78 de ani.

Potrivit presei japoneze, 5 persoane în total au murit în accidente provocate de zăpadă şi 600 în întreaga ţară au fost rănite prin cădere sau în coliziuni. Peste 20.000 de locuinţe erau în continuare fără electricitate în această dimineaţă şi 200 de zboruri au fost anulate în plus peste cele 740 suprimate cu o zi înainte.

Aproximativ 5.000 de pasageri au rămas blocaţi pe aeroportul internaţional Tokio-Narita, din cauza stării proaste a drumurilor ce îl leagă de capitală, la distanţă de circa 60 de kilometri.

Sâmbătă, 8 februarie

Capitala Japoniei, Tokyo, a fost afectată de căderi masive de zăpadă. Un avertisment de furtună puternică de zăpadă a fost emis, iar rezidenţilor li s-a recomandat să rămână în locuinţele lor. Acesta este primul avertisment de acest gen emis în capitala niponă în ultimii 13 ani. Sute de zboruri au fost anulate, numeroase drumuri au fost închise, iar unele servicii feroviare au fost suspendate. Mass-media locală a informat că cel puţin 43 de persoane au fost rănite în accidente legată de zăpadă. În această dimineaţă, stratul de zăpadă măsura patru centrimetri în Tokyo.

De același autor

Related Articles