Vestul ţării se află din nou sub incidenţa unui nou cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată. Până la noapte la ora 2:00 se vor semnala ploi torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină.

În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului (rafale de 80…90 km/h), vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Totodată, de mâine, de la ora 11:00 şi până luni la ora 10:00, la nivelul întregii ţări va fi în vigoare o atenţionare meteo de caniculă, disconfort termic şi instabilitate atmosferică.

În intervalul menționat, în regiunile sud-estice vremea va fi caniculară, disconfortul termic accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 și 37 de grade. În restul teritoriului, mai ales în cursul după-amiezilor și la începutul nopților, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 40 l/mp.