Până la sfârşitul lunii iulie la sediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, se pot depune cererile de plată pentru sprijinul privind asigurarea recoltei de struguri pentru vin în perioada 2019 – 2020. În Caraş-Severin există doar un singur producător mare de vin în zona Tirolului, care însă nu a solicitat în niciun an această măsură, a declarat pentru Radio Reşiţa directorul Agenţiei judeţene, Dumitru Stepanescu:

Dumitru Stepanescu

Dumitru Stepanescu a mai subliniat că, oricare fermier care deţine culturi de viţă de vie pentru vin din judeţ, pe o suprafaţă de peste 100 de hectare, se poate prezenta până la sfârşitul lunii la sediul central al APIA din Reşiţa, pentru a-şi depune această solicitare.

Solicitările trebuie să fie însoţite de: copia actului de identitate – pentru persoane fizice, certificat de înregistrare eliberat de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi certificat de înregistrare fiscală – pentru persoane juridice; copia poliţei de asigurare şi document de identitate bancară. Potrivit sursei citate, beneficiarii acestei măsuri sunt producătorii, persoane fizice sau juridice care asigură recolta plantaţiilor viticole cu soiuri pentru struguri de vin.

Sursa foto: aerocenter