Primăria Caransebeş a emis ordinul de începere a lucrărilor şi a predat amplasamentul către firma din Timişoara care va reabilita imobilul. Se vor executa lucrări de consolidare, reabilitare, refacere integrală a instalaţiilor de apă-canal, dar şi a celor electrice şi termice în interior, a faţadei, acoperişului şi tâmplăriei, prin păstrarea cât mai multor elemente arhitecturale originale.

La final, în iulie 2022, vila din cartierul Teiuş se va transforma într-un centru de zi pentru persoanele vârstnice, graţie unui proiect european al Primăriei Caransebeş în valoare de peste 5,2 milioane lei, fără TVA.

Vila Popov refăcută, pe lângă faptul că este un real beneficiu pentru persoanele vârstnice cărora le este adresată această investiţie pe fonduri europene, este şi una din bijuteriile arhitectonice ale municipiului Caransebeş, iar renovarea ei nu face decât să completeze aspectul deosebit al Teiuşului”, a declarat primarul Felix Borcean.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8-Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale, Prioritatea de investiţii 8.1-Investiţiile în infrastructurile sanitare şi sociale, Obiectivul Specific 8.3-Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale.

Vila Popov, situată în cartierul Teiuș, este una din clădirile istorice ale Caransebeșului. A aparținut, la începutul secolului trecut, fostului ministru bulgar de externe, a funcționat și ca pensiune de lux, cu terenuri de tenis și alte facilități, însă după 1944 a intrat într-un declin continuu.

Foto Primăria Caransebeş