Vestul ţării se află până mâine dimineaţă la ora 10.00 sub cod galben de instabilitate atmosferică accentuată. În judeţele Caraş-Severin, Timiş şi Arad vor fi descărcări electrice, ploi torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Şi hidrologii au emis o serie de avertizări. Astfel, până la ora 8.00, pentru râurile din Caraş-Severin şi Timiş este în vigoare un cod portocaliu de inundaţii, după care Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Caraş şi Nera se vor afla sub cod galben până mâine la miezul nopţii.

În urma precipaţiilor abundente de azi-noapte, pompierii cărăşeni din cadrul Detaşamentului Reşiţa au intervenit de urgenţă pentru evacuarea apei din 6 curţi din localităţile Berzovia şi Gherteniş.

Tot azi-noapte, forţe ale Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bocşa au acţionat pentru a scoate apa din camera motoarelor de la Uzina de apă din localitate. Ca urmare a vântului puternic de azi-noapte, un echipaj din cadrul Secţiei de Pompieri Oraviţa împreună cu lucrători ai Secţiei de Drumuri Naţionale Oraviţa au degajat Drumul Naţional 57 Nicolinţ – Naidaş, care a fost blocat din cauza unui copac căzut pe şosea.

Furtuna de azi-noapte a creat probleme şi în mai multe localităţi din judetul Timiş. Cele mai multe intervenţii ale pompierilor au fost la Timişoara unde apa a acoperit mai multe străzi, a pătruns în beciuri şi subsoluri, într-o locuinţă şi în curţi.

Echipele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au fost chemate să îndepărteze mai mulţi copaci de pe carosabil. În localitatea Satchinez, un fulger a lovit o casă şi a provocat un incendiu în urma căruia au ars câteva obiecte de mobilier, iar în Moşniţa Nouă, o parte din locuinţe au rămas fără curent electric. Peste 250 de pompieri au fost mobilizaţi pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Probleme din cauza ploilor au fost aseară şi în municipiul Arad. Au fost inundate mai multe străzi dar şi subsolul Spitalului Judeţean, în clădirea fostului municipal.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, maior George Pleşca, pompierii au intervenit pentru îndepărtarea a trei arbori de pe două autoturisme şi o stradă, evacuarea apei din două case.