Se întorc ploile în vestul ţării. Meteorologii au emis cod portocaliu şi galben de instabilitate atmosferică accentuată

Vestul ţării se află din această seară, de la ora 18.00 şi până mâine dimineaţă la ora 6.00 sub cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată.

În judeţele Caraş-Severin, Timiş şi Arad vor fi intervale cu intensificări puternice ale vântului, rafale de 80…90 km/h, vijelii, frecvente descărcări electrice şi grindină. Pe arii restrânse vor fi ploi torenţiale şi se vor acumula cantităţi de apă de peste 35…60 l/mp.

 În județele Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Caraș Severin, precum și în zona de munte a județelor Hunedoara, Alba și Cluj vor fi intervale cu intensificări puternice ale vântului (rafale de 80…90 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină.Pe arii restrânse vor fi averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 35…60 l/mp.

În prelungirea acestei avertizări, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis pentru vestul ţării, un cod galben de precipitaţii abundente, grindină şi vijelii, valabilă până sâmbătă, 4 iulie, la ora 10.00.

În intervalul menționat, în vestul, centrul, nordul țării și în zona de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată și în următoarele zile îndeosebi în vestul, sud-vestul, centrul și nordul teritoriului.

Cele mai citite

Related Articles