La nivelul județului Caraș-Severin, continuă derularea Programului de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate – POAD, program al Uniunii Europene derulat prin intermediul Guvernului României, Autoritatea de Management fiind Ministerul Fondurilor Europene.

În acest context, pentru buna derulare a Programului Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, Cristian Gâfu, prefectul județului Caraș-Severin, a dispus deplasarea unor echipe mixte de verificare la fața locului pe tot parcursul recepției produselor de igienă, astfel fiind verificate peste 35 de unități administrativ-teritoriale din județ.

Vă reamintim că numărul de pachete recepționate la nivel de județ este de 12.625 de pachete și constau în produse de igienă: pastă de dinți, detergent, săpun lichid, periuțe de dinți, etc. Beneficiarii finali sunt: persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat, familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei și persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, persoanele cu handicap grav și accentuat și cele aflate în așezări informale.

Distribuția în fiecare localitate se realizează în termen de 45 de zile calendaristice de la recepţia produselor de igienă pentru beneficiarii finali din categoriile venit minim garantat și alocaţie pentru susţinerea familiei și în continuare în termen de 15 zile calendaristice pentru celelalte categorii, conform prevederilor stabilite prin OUG nr.84/2020.

Sursa foto: Institutia Prefectului CS