[FOTO] Basistul formației Cargo, Alin Achim, este invitatul emisiunii Romantica!

În această seară, de la ora 21, la emisiunea Romantica avem un invitat special, Alin Achim, basistul formației Cargo.

Povestea sa muzicală a început de la vârsta de 8 ani, când a început să  studieze vioara, iar mai târziu, a început să devină pasionat de chitara bass.

„De muzică m-am apucat de pe la opt ani. Am fost la Filarmonică la un concert şi am fost impresionat de vioară. Aşa că m-am dus acasă şi am zis că vreau vioară. Tatăl meu a fost basist, mama a cântat la pian iar bunicul a făcut parte din corul veteranilor de război. Am avut dintotdeauna în casă chitară şi acordeon. Am făcut vioară la Casa Pionerilor şi am fost şi la Şcoala Populară de Artă. Dar, cel mai mult am învăţat de la Steve Harris (n.n. – basistul formaţiei Iron Maiden). Aveam video pe atunci şi am învăţat minut cu minut după casetele cu concertele Iron Maiden“, spune Alin Achim despre începuturile sale ca muzician într-un interviu acordat PRESSALERT.ro.

 În anul 1988 a pus bazele formației Metalograf, ale cărei repetiții se desfăşurau în garajul unui prieten din Mehala. Aartistul  a făcut parte și din trupe ca Logaritm, Cardinal, Bethleem și Amala. În toamna anului 1997, la propunerea liderului Cargo, Adrian Bărar, Alin se alătură formației, care va deveni una dintre cele mai mari nume ale rock-ului românesc.

În decembrie 2010, după treisprezece ani alături de Cargo, Alin pornește pe un nou drum înființând formația Desant, cu care realizează două materiale discografice ”Joc de Noroc” și ”Vulpea Deșertului”. În luna martie a anului 2017, Alin a revenit ca basist la Cargo.

Pe lângă Cargo, Alin Achim a scos cel de-al treilea album al proiectului de muzică electronică Syamasundara.

Până în momentul de față a scos două albume, primul „The Spiritual Master” în 2011, iar al doilea „Dashavatara” în 2019 şi nu intenţionează să se oprească la cele trei albume.

Despre această pasiune a sa, despre proiecte şi sursa de inspiraţie, despre concertele formaţiei Cargo, vom afla chiar de la Alin Achim în această seară la emisiunea de muzică românească, Romantica, al cărei invitat este de la ora 21.

Rămâneţi ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău

Cele mai citite

Related Articles