Aradul pedalează împreună cu orașul Pécs

Un proiect al Universității din Pécs (Ungaria) încearcă să aducă împreună comunitatea cicliștilor într-o perioadă în care mersul pe bicicletă pare mai sigur decât transportul public în comun. Inițiatorii au luat legătura cu Primăria Municipiului Arad, orașele înfrățite Pécs și Arad având deja o frumoasă colaborare de peste zece ani.

Proiectul inițiat de partenerii maghiari se intitulează ”MOON BIKE” și are ca scop parcurgerea unei distanțe de 384 400 km, adică distanța dintre Pământ și Lună. Inițiatorii își propun să promoveze mișcarea și un stil de viață sănătos, în același timp să mobilizeze o comunitate virtuală. Împătimiții ciclismului nu au altceva de făcut decât să pedaleze, iar mai apoi, cu ajutorul unei aplicații telefonice, să trimită un screenshot despre distanța parcursă pe pagina de Facebook a MoonBike2020 https://www.facebook.com/internationalspringbike. În cazul bicicletelor de cameră este de ajuns o poză cu distanța afișată pe monitorul vitezometrului.

Având în vedere colaborarea tradițională și diversificată dintre orașele noastre înfrățite, considerăm că este o oportunitate pentru cicliștii arădeni participarea în acest program inițiat de Universitatea din Pécs. Acțiunea este binevenită, mai ales în acest an când evoluția pandemiei COVID-19 a împiedicat organizarea competițiilor sportive” – a declarat viceprimarul municipiului Arad, Levente Bognar, subliniind importanța menținerii relațiilor de colaborare cu orașele partenere și înfrățite ale Aradului chiar și în această perioadă încercată.   

Orașele Arad și Pécs au semnat Acordul de înfrățire în 21 martie 2008.

De același autor

Related Articles