[FOTO] Masca de protecţie greu de suportat când afară se înregistrează temperaturi caniculare!

Masca de protecţie a devenit accesoriul cel mai folosit în această vară. Probleme apar însă când afară este caniculă iar indicele de temperatură umezeală depăşeste 80 de unităţi.

Masca de protecţie, greu de suportat pe faţă în momentul în care indicele de temperatură umezeală depăşeşte 80 de unităţi. Deşi nu le-a fost uşor reşiţenii au respectat indicaţiile date de autorităţi şi nu ieşit din casă fără mască. În spaţiile publice aglomerate oamenii însă au ales să poarte masca doar peste gură susţinând că nu pot respira din cauza temperaturilor ridicate. Unii în schimb, cu boli cronice au rezistat eroic de frică să nu se îmbolnăvească.

Medicii susţin că trebuie să adaptăm masca la condiţiile de mediu. În această perioadă trenuie să evităm o mască prea densă sau dintr-un material care păstrează căldura. Nu vom pune o mască facută dintr-o pânza groasă, cu triplu straţ ci mai bine o mască din bumbac sau o mască chirurgicală, mult mai lejeră, explică medicul Emil Bunda.

În continuare în România, oamenii trebuie să poarte mască, indiferent de vremea de afară în spaţiile închise  şi aglomerate pentru a se proteja de noul coronavirus.

Cele mai citite

Related Articles