Ministrul sârb al sănătăţii a explicat cine are prioritate în testarea la coronavirus

Ministrul sârb al sănătăţii, Zlatibor Loncar, a declarat că persoanele care prezintă simptome de coronavirus vor fi prioritare şi că ele vor fi testate prima dată.

Cei care au avut contact cu cei infectaţi, dar nu au simptome nu sunt o prioritate, sunt testate doar contactele cu simptome. Pe ceilalţi îi rugăm să aibă răbdare. Dacă aţi fost doar în contact şi nu aveţi simptome, nu ar trebui să vă grăbiţi să faceţi testul, deoarece perioada de incubaţie poate să dureze câteva zile“, a subliniat Loncar în interviul acordat duminică pentru Radioteleviziunea Serbia, RTS.

În ceea ce priveşte capacităţile spitaliceşti, ministrul a afirmat că nici măcar nu sunt pe aproape de a fi completate locurile şi că se monitorizează foarte atent acest lucru. Referitor la echipamentele de protecţie, teste şi medicamente, ministrul sănătăţii a spus că există suficiente.

Avem de toate, preşedintele Vucic’ şi-a folosit influenţa şi a asigurat cantităţi suficiente nu numai pentru acum, ci şi pentru la toamnă. Şi acest lucru nu este puţin, dacă vă uitaţi la numărul de persoane care sunt examinate, testate şi îngrijite în centrele medicale“, a conchis Loncar.

sursa Rador

Cele mai citite

Related Articles