Starul pop britanic, al cărui nume real era Georgios Kyriacos Panayiotou, s-a născut pe 25 iunie 1963 in Londra. Cântărețul și compozitorul George Michael a avut numeroase hit-uri cu grupul Wham în anii 1980 și mai târziu ca artist solo, a murit la vârsta de 53 de ani.

A vândut mai mult de 100 de milioane de albume de-a lungul unei cariere care s-a întins pe aproape patru decenii, primul său album solo „Faith”, din 1987, fiind vândut în 20 de milioane de discuri și ocupând prima poziție în topuri.

Popularitatea cântărețului a scăzut în anii 1990, dar a revenit în 2004 cu albumul „Patience”, care a ocupat primul loc de vânzări în Regatul Unit. Ultimul său album solo, Symphonica, apărut în 2014, a fost disc de aur în Marea Britanie.

George Michael a încetat din viață la locuința sa din Goring-on-Thames, Oxfordshire, la vârsta de 53 de ani. A fost găsit mort de partenerul său, Fadi Fawaz, în dimineața de Crăciun, 25 decembrie 2016.

În necrologul său pentru Michael, BBC l-a descris ca un „superstar pop” și a scris, „binecuvântat cu un chip arătos și o voce frumoasă, prezența sa scenică l-a făcut un preferat al circuitelor de concerte live, pe măsură ce s-a maturizat, devenind dintr-un idol al adolescenților, o celebritate pe termen lung.