TRENULEȚUL CU II – atracția zilei în stațiunea de pe Valea Cernei la Sărbătoarea internațională a iei românești!

Ziua internațională a iei românești a fost marcată astăzi în stațiunea Băile Herculane prin punerea în circulație a TRENULEȚULUI CU II, o acțiune în premieră la nivel național, care s-a bucurat de aprecierea localnicilor și turiștilor care au ales să efectueze cursa cu acest trenuleț sau au privit de pe margine spectacolul oferit de imaginea trenulețului în circulație!

Încă la ora plecării – ora 15.00 – de la stația de microbuz din zona Parcului Vicol, atât un grup de eleve de la Liceul HERCULEs din Băile Herculane, cât și numeroase localnice și turiste au venit îmbrăcate în tradiționala ie și purtând în mâini flori de sânziene pentru a efectua turul de onoare cu trenulețul! Desigur, cei mai bucuroși au fost copiii, prezenți în număr mare, unii aflați la prima lor călătorie cu trenulețul și care au creat o atmosferă foarte plăcută pe parcursul traseului! Trenulețul a plecat în uralele mulțimii de la Parcul Vicol, fiind admirat de-a lungul traseului de numeroși turiști ieșiți la plimbare, dar care au dorit să fotografieze ori să filmeze acest eveniment, care a dat o pată de culoare stațiunii în această perioadă!

Ticsit de călători, TRENULEȚUL CU II a oprit în Parcul Central al stațiunii de pe Valea Cernei, unde organizatorii au acțiunii au împărțit flori de sânziene celor întâlniți la recreere în parc și care au apreciat această acțiune! Un moment de relaxare și pentru copii, care s-au bucurat de aerul curat al parcului, apoi s-au îmbarcat din nou pentru a continua călătoria până în Parcul Central, unde trenulețul a întors la Statuia lui Hercules și a revenit la locul de unde a plecat în această cursă, spre regretul celor mici, care ar fi dorit ca trenulețul să nu se oprească, dar spre bucuria celor mari, care au participat la această acțiune în premieră!

La sfârșitul cursei, inițiatorul și organizatorul TRENULEȚULUI CU II – prof. Despina Bălteanu de la Liceul HERCULES din orașul de pe Valea Cernei ne-a declarat : A fost un eveniment deosebit și unic, eu nu cred că într-un oraș din România mai este TRENULEȚUL CU II! Fetele au fost foarte vesele și nerăbdătoare să participe, de asemenea turiștii și-au scos telefoanele și ne-au fotografiat, au văzut în ce suntem îmbrăcați, vremea a ținut cu noi, a fost nemaipomenit! Chiar vorbeam cu o colegă și mi-a spus că și-a propus să participe numai la evenimente pozitive! Mă bucur pentru această zi!

Paul-Sever SMADU

De același autor

Related Articles