Două puncte de colectare separată a deşeurilor voluminoase şi a celor din construcţii se vor deschide în municipiul Reşiţa, de luni, 29 iunie. Acestea sunt amplasate pe str. Scoruşului nr. 1D, în incinta fostului depou CFU şi pe bulevardul Muncii nr. 25, lângă Direcţia pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local.

Preluarea gratuită a deşeurilor se efectuează exclusiv de la persoanele fizice care au domiciliul în Reşiţa, pe baza actului de identitate. Cantitatea maximă este 3 mc/an, pentru deşeurile din construcţii şi 10 mc/ an pentru deşeurile voluminoase.

Programul de funcționare:

            – de luni până vineri între orele 8:00 – 12:00  – pentru punctul de colectare situat pe bd. Muncii, nr. 25;

            – de luni până vineri între orele 12:30 – 16:00 – pentru punctul de colectare situat pe  str. Scorușului, nr. 1D.

Punctele de colectare sunt destinate stocării temporare a următoarelor tipuri de deșeuri:

            – Deșeuri voluminoase (mobilier, saltele, uși, ferestre, obiecte sanitare – ex. vas  de toaleta, chiuvetă etc.)

            – Deșeuri din construcții rezultate din amenajări / reamenajări interioare a spațiilor de locuit, rezultate din gospodăriile populației și pentru care nu este necesară emiterea autorizației de Construire.

Preluarea deșeurilor se efectuează exclusiv de la persoanele fizice care au domiciliul în municipiul Reșița, pe baza actului de identitate. Cantitatea de deșeuri care poate fi preluată gratuit de la un cetățean, în punctul de colectare, este:

            – maxim 3 mc/an,  pentru deșeurile din construcții;

            – maxim 10 mc/ an, pentru deșeurile voluminoase.

Accesul în cadrul punctelor de colectare separată a deșeurilor este permis doar vehiculelor cu sarcina utilă de maxim 3,5 tone.

Obligațiile cetățenilor referitoare la depozitarea temporară a deșeurilor în punctul de colectare separată a deșeurilor:

            a) să respecte Regulamentul de funcționare a Punctului de colectare separată a deșeurilor voluminoase și a deșeurilor de construcții din municipiul Reșița;

            b) să nu transporte în vederea stocării temporare în punctul de colectare, deșeuri provenite din alte tipuri de activități (comerciale sau industriale);

            c) cetățenii din Municipiului Reșița care domiciliază la case trebuie să dețină contract de salubrizare încheiat cu operatorul de salubrizare licențiat pentru această activitate;

            d) deșeurile voluminoase de uz casnic, precum piesele de mobilier, trebuie demontate sau dezasamblate;

            e) deșeurile din construcții provenite din locuințe, generate de activități de reamenajare și reabilitare interioară sau exterioară a acestora, pot fi depozitate în saci rezistenți, precum cei de rafie. Deșeurile din construcții nu pot conține alte tipuri de deșeuri. Sacii care vor conține alte tipuri de deșeuri nu vor fi primiți în punctele de colectare.