[AUDIO] Precipitaţii de 52 de litri pe metru pătrat la Oraviţa, unde au fost inundate 30 de gospodării şi 3 persoane evacuate

Ploile torenţiale au provocat inundaţii în 90 de localităţi din 19 judeţe, apa intrând în 171 de case, dar şi în sute de curţi, beciuri şi subsoluri. Potrivit datelor transmise de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, cele mai afectate judeţe au fost Alba, Bihor, Harghita, Mureş, Neamţ, Suceava, dar şi Caraş-Severin.

O rupere de nori a inundat opt străzi şi 30 de gospodării din Oraviţa, fiind necesară evacuarea temporară a trei persoane dintr-o anexă. S-au înregistrat cantităţi deosebite de precipitaţii într-un interval scurt de timp, 52 litri pe metru pătrat la staţia Sasca Montană, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al Administraţiei de Apă Banat, Sorina Neaga.

Probleme au fost şi la Ciclova Montană şi Ciclova Română. Pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor au intervenit 35 de pompieri militari cu 7 autospeciale şi 8 motopompe.

Pompierii de la ISU Semenic intervin şi la această oră pentru evacuarea apei din curţi şi beciuri, după a declarat purtătorul de cuvânt Magdalena Tocmelea.

Se intervine pentru evacuarea apei în localităţile Oraviţa din 2 beciuri, Ciclova Montană – o curte, Dezeşti – curţi şi fântâni şi Obreja – un beci. Secţiunea de drum drum judeţean dintre localităţile Ciclova Montană şi Ciclova Română, care a fost blocat ieri, a fost curăţată şi redeschisă circulaţiei.

Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit codul portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată valabil pentru judeţul Caraş-Severin. Până în această noapte la ora 2.00 sunt anunţate ploi torenţiale şi cantităţi de apă de peste 40 l/mp şi pe arii restrânse 50…80 l/mp.

De același autor

Related Articles